#Dieselgate kost D'Ieteren 19 miljoen euro

dieselgatedieteren

Belgisch importeur voor Volkswagen, D'Ieteren, geeft te kennen zo'n 19 miljoen euro te zullen verliezen aan heel het #Dieselgate-schandaal. Dat blijkt uit een update die D'Ieteren vandaag publiceerde naar aanleiding van een investeringsbijeenkomst.


Lees hier alle berichtgeving die we verzamelen over #Dieselgate, het wereldwijde schandaal van Volkswagen vanwege software in dieselmotoren die NOx-emissietests vervalst.


De financiële gevolgen van het dieselschandaal bij VW beginnen stilaan boven water te komen. Gisteren werd bekend gemaakt dat Volkswagen 20 miljard leent bij de bank, nu spreekt de Belgische importeur van VW, D'Ieteren, de taal van geld. 19 miljoen euro, zo hoog schatten ze de impact in van #Dieselgate op het bedrijf in België.

Twee posten

Een deel van acht miljoen euro is een schadepost binnen het bedrijf zelf met betrekking op compensaties en bonussen voor dealers. De overige 11 miljoen boekt het bedrijf in als 'uitzonderlijke kosten'. Die kosten hebben natuurlijk betrekking op de terugroepacties. Want alle onderdelen transporteren, acties uitsturen en wagens aanpassen kost handenvol geld. In België zijn zo'n 320.000 wagens uitgerust met de EA 189-diesel met sjoemelsoftware.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws