Naamswijziging: Porsche 718 Boxster & 718 Cayman

porsche-718-cayman_01

Net zoals de 911 dit jaar, zien de Cayman en Boxster op tegen een stevige facelift volgend jaar. Niet enkel landen er drukgevoede viercilinders onder de kap, maar wijzigt ook hun naam. Want vanaf de facelift hangt het prefix 718 er aan vast.

Porsche heeft officieel te kennen gegeven dat je vanaf de facelift volgend jaar geen Cayman of Boxster meer koopt, maar wel een 718 Boxster of 718 Cayman. Dat getal linkt niet naar de procentuele winst die ze maken op elk model, wel naar de legendarische Porsche 718 uit 1957.

Een open racewagen met - jawel hoor - een viercilinder boxermotor aan boord.

porsche-718-boxster

Laat dat ook net zijn waar het meest over geschreven zal worden bij de facelift van het duo Box en Cay, want net zoals de 911 aan de drukvoeding ging, gaan ook beide rakkers aan de turbokracht. Meer nog, ze verliezen tegelijkertijd twee cilinders om het met een viercilinder boxer te moeten rooien. Afgaande op wat Mercedes-AMG tegenwoordig uit een 2.0 viercilinder benzine kan trekken (lees: zo'n 370 pk) hoef je daarom niet meteen te vrezen. Wat de krachtcijfers gaan zijn voor de broertjes Porsche, dat is nog niet geweten.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
walter rombauts 14:37
afbeelding van walter rombauts

Ik koop volgend jaar de update 718

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws