5 nieuwe modellen voor 'Saab' de komende jaren

2011_saab_phoenix_concept_06

National Electric Vehicle Sweden (NEVS), eigenaar van het Zweedse Saab, heeft tijdens een conferentie te kennen gegeven dat het eindelijk het Phoenix-platform gaat aanwenden voor het ontwikkelen van nieuwe Saabs. Zo staan er al maar liefst 5 op de planning de komende jaren.

Vanaf 2017 zou Saab als een fenix uit haar Zweedse/Nederlandse/GM-iaanse as moeten herrijzen, want NEVS heeft grootse plannen met het merk. Zo moet in 2017 eindelijk de Saab 9-3 EV op de markt komen, een 9-3 met elektrische aandrijving en minimale aanpassingen aan het uiterlijk van de sedan. Een model dat het waarschijnlijk aardig gaat doen in China en de tijd moet overbruggen tot 2018, want dan zal het eerste model komen dat gebruik maakt van het Phoenix-platform.

Het Phoenix watte? Wel, buiten dat de PhoeniX een ontiegelijk knappe conceptwagen was, wordt de naam ook geplakt op een platform dat specifiek is ontwikkeld voor elektrische wagens. Waarmee we meteen weten welke toekomst het merk tegemoet gaat. NEVS spreekt alvast van een coupé. Aardig, maar daar ga je geen volumes mee draaien. Dat weten ze gelukkig bij NEVS ook, want buiten die coupé staan er ook nog 3 crossovers op de planning; compact, voor grote families en iets daartussen.

De productie van die wagens zal plaats vinden in het Zweedse Trollhättan en in Tianjin, China. Initiaal zullen de auto's verkocht worden in China en Europa (enkel Zweden?). Eén klein probleempje nog... NEVS kocht dan wel Saab op, het heeft nog altijd niet de rechten op de merknaam. Waardoor in principe de nieuwe Saabs niet door het leven mogen gaan als Saab. Een euvel dat NEVS hoopt op te lossen via uitvoerige gesprekken met naamrechtshouder Saab AB.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws