Dé Koenigsegg One:1 om te hebben

koenigsegg-one1-1_0

Helemaal uitverkocht is de Koenigsegg One:1. Al blijkt dat niet helemaal waar te zijn, want het Zweedse bedrijf zal ook het ontwikkelingsmodel van de hand doen. Al moet je daarvoor wel diepe buidels hebben. 5,5 miljoen euro diep om exact te zijn... voor een 'afgetrapte Koenigsegg'.

Het is de wagen die ons in 2014 deed kwijlen op het autosalon van Genève en de One:1 die testrijder Robert Serwanski piloteerde om officieel records te verpulveren. Dat model, het ontwikkelingsmodel, zal Koenigsegg nu alsnog van de hand doen. Hoe de Britse exclusieve dealer SuperVettura dat model in handen heeft gekregen, dat is niet helemaal duidelijk. Wel duidelijk is de vraagprijs, zo'n 5,5 miljoen euro.

Al heb je dan wel een uniek exemplaar in je garage staan, want nummertje #00 heeft een rolkooi en aluminium onderdelen waar die bij de uiteindelijke productieversies van titanium zijn. Belangrijker is dat dit model circuitrecords op z'n naam heeft staan (Spa-Francorchamps en Suzuka) en het record vernielde van 0 km/u naar 300 km/u en terug naar 0 km/u. Op de klok staan trouwens zo'n 96.000 kilometers. Ingereden, zeg maar.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws