Belgische miljardair wil Holden Commodore opkopen

holden-launches-commodore-vf2-10

Neen, de Belg is niet van plan om één exemplaar van het Australische model te kopen, hij wilt de rechten van het model kopen. Het gaat om Guido Dumary, die wil doen waar General Motors niet in is geslaagd, van de Commodore een wereldauto maken.

Guido Dumary is geen onbekende in de autowereld. De ondernemer levert vandaag al versnellingsbakken aan Holden voor, jawel, de Commodore. De miljardair was daarom niet gelukkig met het plan van General Motors om de Commodore per 2017 uit het gamma te schrappen.

Onze landgenoot wil daarom de Zeta architectuur, waarop de Commodore is gebouwd, opkopen om er een nieuw achter- en vierwielaangedreven model op te bouwen. Niet enkel voor de Australische markt, maar voor alle markten ter wereld.

Holden is officieel nog niet op de hoogte van de mogelijke aankoop. Dumary weet dat hij voor dit soort overnames eerst de steun moet hebben van de lokale overheden, en daaraan wordt nu hard gewerkt. Zodra dat in orde is, wil hij volgend jaar alle partijen op de hoogte brengen en snel schakelen. "Want zodra we 2017 gestart zijn, zal GM alles in gang zetten om het model uit te faseren, en dat moeten we voorkomen", aldus Dumarey.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Kevin 11:16
afbeelding van Kevin

Ik ken er wel een paar die da stiekem zeer tof zouden vinden dat Holden in Europa verkocht zouden worden.

Mesoerrie 15:44
afbeelding van Mesoerrie

zeker als ze hun Ute meenemen :)

B4 20:35
afbeelding van B4

Ute, Sportswagon, de dikke V8 motoren, .... maar de betrouwbaarheid best Down Under laten..

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws