Bentley plaatst voortaan steen in je interieur

bentley-stone-interior_02

Als je toch al een paar ton aantikt op de weegschaal, wat maakt dan zo'n plak steen uit op het dashboard? Voortaan kan je het interieur van jouw toekomstige Bentley opleuken met unieke stenen inlegstroken.

Metaal, plastic, leder, koolstofvezel, hout... aan materialen voor inlegstroken geen gebrek. Bentley, die plaatsen binnenkort nog ééntje bij in de lijst, want het Britse merk biedt de optie om stenen inlegstroken te plaatsen in de Flying Spur en Continental.

Geen samengeperste kiezelstenen vanop je oprit, wel gesteente vanuit specifiek gekozen steenmijnen in India. Hoe ze juist zo'n dun laagje steen bekomen? Wel, ze breken stukken af van grotere stenen om dan via glasvezel en een speciale kunsthars het geheel mooi glad te krijgen. Geen vrees trouwens, want Bentley gaat er prat op dat het gewicht heus meevalt en het voor een unieke aanblik in het interieur zorgt.

 bentley-stone-interior
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 5 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Yannick 15:54
afbeelding van Yannick

Mercedes was volgens mij ooit eerst met stenen in het interieur (ongeveer). Voor iets van een 2000 euro kon je de middenconsole in graniet afwerken. Enkel op de CL en S dacht ik...

Techno Patat 18:09
afbeelding van Techno Patat

Ik dacht zelfs enkel de CL! Nog nooit gezien op een S-klasse allesinds :-)! Al kijk ik niet zo veel naar S-klasse's!

Ot: ik heb daar dus een groot zwak voor eh, rare materialen in een auto... Die cls shooting brake met houten koffer vind ik ook ronduit schitterend en voor mij een insta buy mocht ik in de markt zijn voor ene ;-)!

Yannick 13:40
afbeelding van Yannick

10.000 euro voor wat hout, als je dat liet doen zelf door een maritieme organisatie koste het 3000 euro :-)

Tomse 20:18
afbeelding van Tomse

Pijnlijk bij een ongeval lijkt me zo :-)

buyck 16:39
afbeelding van buyck

Bentley... terugkeer naar het stenen tijdperk? Op CES gebeuren heel wat andere zaken momenteel, de autoconstructeurs stellen daar hun toekomst voor.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws