Eerste beelden: Hyundai IONIQ krijgt drie aandrijfopties

hyundai-ioniq-a-leap-forward-for-hybrid-vehicles_1

Vanmorgen dropte Hyundai wat afbeeldingen van de IONIQ in onze mailbox, samen met zijn specificaties. Kijk je even mee of we hier echt een Prius-concurrent voor onze neus hebben?

Hyundai liet eerder al wat schetsen van de IONIQ zien. Vandaag geven ze afbeeldingen van het model vrij, waarop we de uitgestrekte lijn wat doet denken aan zijn Japanse concurrent. Een interieurplaatje laat ons zien dat de IONIQ mooi in het huidige Hyundai-gamma past. Een blauw accentje hier en daar, een afgeplat stuurwiel en een digitale instrumentencluster laten zien dat het om een technologische topper gaat.

hyundai-ioniq-a-leap-forward-for-hybrid-vehicles

Maar die beelden zijn niet alles, Hyundai geeft ons ook details over de aandrijflijn mee. Of liever: de eerste van drie aandrijflijnen, want de IONIQ kan je zowel als hybride, plug-in hybride of elektrische wagen krijgen.

Als eerste komt de hybridevariant, aangedreven door een 1.6 GDI benzinemotor met 105 pk en 146 Nm. Hij wordt bijgestaan door een 35 kW (47 pk) en 170 Nm sterke elektromotor die zijn vermogen haalt uit een lithium-ionpolymeerbatterij. De CO2-uitstoot wordt verder gereduceerd door een directe injectie met zes gaten en een inspuitdruk van 200 bar. Overbrenging gebeurt door een speciaal ontwikkelde Dual Clutch Transmission (DCT).

hyundai-ioniq-a-leap-forward-for-hybrid-vehicles
hyundai-ioniq-a-leap-forward-for-hybrid-vehicles

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Glenn 10:46
afbeelding van Glenn

De hyundai heeft 2 voordelen ten opzichte van de prius: geen cvt en je wordt niet misselijk door ernaar te kijken. Ideale leasebak.

Dat afgeplat stuur mogen ze houden. Of is de instap zo slecht dat je de extra ruimte nodig hebt?

Kevin 16:02
afbeelding van Kevin

Ziet er toch een mooie wagen uit ivm met de Pruis al helemaal

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws