Officieel: Infiniti Q60 Coupe (2016)

infiniti-q60-coupe-2015_01

UPDATE: Nu met het volle fotogeweld.
Vorig jaar nog als concept in Genève, dit jaar valt de Infiniti Q60 Coupe in productietrim te vinden op het salon van Detroit. Waardoor Coupéland weer een model rijker is.

In Amerika is een Infiniti Coupe niets nieuw. Het Japanse luxemerk van Nissan verkoop er namelijk al jaren coupegerief, veelal uitgerust met een dikke V6. Niets anders voor deze Q60 Coupe, want doe je de motorkap open, dan vind je een 3.0-liter V6 terug met 300 pk (400 Nm) of 400 pk (475 Nm). De CO2-uitstoot ligt daarbij respectievelijk op 154 g/km en 206 g/km.

Gelukkig denken de Japanners ook aan ons, want ja, er komt ook een viercilinder. Twee liter groot, met turbo en goed voor 208 pk en 350 Nm, goed voor een CO2-uitstoot van 154 g/km. Alle motoren worden gekoppeld aan een 7-traps automaat en achterwielaandrijving. Al kan je optioneel vierwielaandrijving aanvinken.

 infiniti-q60-coupe-2015

Lijntastisch

Visueel neemt de Q60 Coupe grotendeels het lijnenspel van de Q60 Concept over. We weten het, ergens logisch. Maar waar veel merken van concept naar productievariant elke vorm van durf van tafel vegen, is dat hier niet het geval. Oké, de conceptspiegels en -bumper haalden het productiestadium niet, de aparte C-knik wel.

De koplampen, die pronken met LED-technologie en beschikken over Light Guide technologie die het menselijk oog moet imiteren. Dankzij een actieve grille, hertekende motorkap en geoptimaliseerde carrosseriepanelen wist Infiniti de Cx waarde te reduceren tot 0.28.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Jelle DR 10:57
afbeelding van Jelle DR

Ondanks al die drukke (overbodige) lijnen vind ik dit op foto een geweldig mooie wagen.
Mooi om te horen dat Infinty ook aan de strengere markten heeft gedacht. Ik ben sowieso benieuwd naar meer.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws