Altijd online: Audi en Proximus slaan handen in elkaar

audi-ces-traffic-light-tech-0003

Proximus en Audi slaan de handen in elkaar in de wereld van de geconnecteerde auto's. Nieuwe wagens bij Audi met Audi connect worden voortaan uitgerust met een datasimkaart waardoor 3G, 4G en 4G+ verbindingen mogelijk zijn.

We zullen al beginnen bij het belangrijkste: neen, het is niet gratis. De dienst kost je 20 euro per maand voor 3GB data, enkel beschikbaar in België. Wie ook in het buitenland geconnecteerd wilt zijn kan dat tegen een fikse meerprijs.

Dankzij de internetverbinding in het Audi connect infotainmentsysteem kunnen bestuurders en passagiers genieten van realtime verkeersstromen op de navigatiekaart, Google Earth, Google Street view en het proactief plannen van een reisweg via het MyAudi webportaal. Muziek luisteren kan je ondertussen nog dankzij Napster.

Andere toepassingen zijn een Tankstop die bepaalt waar je in de buurt het goedkoopst kan tanken, kijken welke evenementen waar en wanneer in de buurt zullen doorgaan en de laatste informatie van vlucht- en treinschema's. Het mag geen verrassing zijn dat je de functionaliteit ook kan inzetten als hotspot.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Steven 23:23
afbeelding van Steven

Verplicht Proximus? Kan je niet met een goedkopere operator connectie maken en zelf je datakaart kopen?

Maximiliaan Devloo 03:27
afbeelding van Maximiliaan Devloo

Dat kan je wel hoor, het is zelfs mogelijk (in combinatie met de Phonebox) een 2de simkaart gekoppeld aan je mobiel smartphone abonnement te gebruiken en zo rechtstreeks zonder je gsm te bellen vanuit het MMI. Zonder de optie Phonebox wordt de sim (gelijk welke) alleen voor data gebruikt.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws