'Renault heeft geen sjoemelsoftware aan boord'

renault-logo

Het aandeel van Renault nam vandaag een duik van 20 procent toen het nieuws naar boven kwam dat Franse fraudebestrijders verschillende vestigingen van het bedrijf hebben bezocht als onderdeel van een onderzoek naar sjoemelsoftware. Volgens Renault gaat het echter over bijkomend onderzoek en zijn er geen indicaties.

Een dag die in het rood wordt geschreven bij Renault. Want toen één van de vakbondsleden bij Renault wist te vertellen dat er een 'inval' was bij verschillende kantoren van Renault in Frankrijk ging de bal aan het rollen. Het aandeel van het Franse merk stuikte alvast in elkaar.

Renault schijnt nu meer licht op heel de zaak met een officieel statement. Zo besloot de Franse regering na dieselgate een onafhankelijke technische commissie op te richten. Die moet nagaan of er sjoemelsoftware aan boord is bij auto's van Franse constructeurs. Van Renault test de commissie 25 verschillende wagens waarbij er niets indiceert dat de auto's sjoemelsoftware aan boord hebben.

Desalniettemin werd er besloten een bijkomend onderzoek uit te voeren waardoor er een 'inval' was bij verschillende kantoren van Renault in Frankrijk; De Maatschappelijke zetel, het Centre Technique van Renault in Lardy en het Technocentre van Guyancourt. Renault verleent alvast haar volledige medewerking aan het onderzoek.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws