China fnuikt verkoopcijfer Rolls-Royce

rolls-royce-wraith-inspired-musci_02

Voor relatief kleine luxemerken genre Rolls-Royce is de Chinese markt een belangrijke. Die stelde vorig jaar echter teleur waardoor er maar liefst 54 procent minder Rollers werden verkocht in het land. Niet goed voor de globale verkoopcijfers natuurlijk.

Op wereldvlak daalde de verkoop van Rolls-Royce van 4.063 modellen in 2014 (een absoluut recordjaar) naar 3.785 stuks. Dat ligt niet aan de line-up, want er was zelfs een gloednieuwe Dawn cabrio om cliënteel te trekken, wel aan de Chinezen die het merk massaal de rug toekeren.

In China voert de overheid namelijk een strijd tegen overvloedige consumptie, van het geld-witwas-soort. Daardoor spenderen sommige Chinezen die op een serieuze hoop geld zitten even liever niet hun centen. Het resultaat laat zich merken bij Rolls, want het verkocht vorig jaar maar liefst 54 procent minder in China tegenover het jaar voordien.

De VS countert dat cijfer wat doordat Rolls-Royce op die markt met 6 procent steeg. Dat is dan weer goed nieuws, want met één derde van de totale verkoop, blijft de USA de grootste markt. Al blijft uit de cijfers dat er wereldwijd toch wat minder Rolls' over de toonbank vlogen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws