Ferrari California T net iets strakker door de bocht met 'Handling Speciale'

ferrari-california-t-hs-2016_01

Niet dat de California T een wak broodje op de baan is, maar Ferrari besloot de turbo-Ferrari te voorzien van een optioneel HS-pakket. Die Handling Speciale moet er voor zorgen dat je nog net wat extra honderden van je ritje Monaco - Nice kan afschaven.

Bij pakweg BMW heb je het Performance Package, Ferrari bedacht voor de California T het Handling Speciale-pakket. Dat richt zich vooral - zoals de naam al doet vermoeden - op de rijdynamiek van de instap-Ferrari. Zo keken de ingenieurs nog eens kritisch naar de ophanging en foefelden ze wat aan de demper-afstelling en pasten ze de veren aan.

Het resultaat is een stijvere auto die voor een sportievere feedback moet zorgen terwijl het rijcomfort zo goed als ongewijzigd is (lees: marginaal harder). Zet je de Cali T in Sport-modus, dan schakelt de 7-bak nog net iets alerter om het volle potentieel uit de turbogeladen V8 te halen met 560 pk en 755 Nm.

 ferrari-california-t-hs-2016_

Visueel herken je eigenaars van de California T HS aan hun grijze haardos en wit petje met Ferrari-logo erop. De wagen zelf pronkt dan weer met een grille en diffusor gekleurd in matte Grigio Ferro Met (lees: matgrijs) en matwarte uitlaatjes. Wat het pakket moet kosten, dat geeft Ferrari op dit moment nog niet mee. Op het autosalon van Genève maakt het HS-pakket alvast haar debuut.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie