Volvo verhuist productie V60 naar Gent

volvo-v60-d4-geartronic-2_0

Vanaf volgend jaar gaat Volvo de S90 en ook de V90 in thuisland Zweden bouwen. Daarom wordt er wat geschoven met de productie van de bestaande modellen. En dat is dan weer goed nieuws voor de fabriek in Gent.

In Gent bouwen ze nu al de S60, naast de XC60 en V40. Vanaf 2016 zal daar de productie van de V60 bijkomen, omdat die in het Zweedse Göteborg plaats moet ruimen voor de nieuwe S90. Volvo Car Gent was een logische keuze omdat de S60 en V60 dezelfde basis hebben. De onderdelen zullen overigens alleen geassembleerd worden in Gent. De productie van de koetswerkpanelen gebeurt nog altijd in Zweden, om vervolgens per ferry naar Gent te worden gebracht.

"Onze directie zocht een oplossing voor de V60 en V60 Cross Country, waarop wij in Gent gezegd hebben: Laat maar komen," verwoordt CEO Mark De Mey het. Hij onderstreept verder ook dat de komst van de V60 hun ervaring met die modellen kan uitbreiden, net zoals ze wel een plekje zullen vinden voor de batterijen van de plug-in versie.

Zo zal Volvo Car Gent binnenkort het merendeel van de Europese Volvo-modellen produceren. Tegelijk hebben ze de komende jaren productie van wagens op drie verschillende platformen; de basis voor de S60/V60 en XC60, die voor de V40/XC40 en het nieuwe CMA-platform dat zal dienen voor de nieuwe XC40 vanaf 2017.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Adriaan 15:25
afbeelding van Adriaan

Dat is goed nieuws!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws