Skoda VisionS: Met de 'S' van SUV

skoda-visions-teaser_01

Bij Skoda staat er al lang een zevenzits-SUV op de planning. In Genève tonen ze daarvan alvast de voorafgaande conceptwagen. Waarmee de Vision C een opvolger heeft in de vorm van de VisionS.

Skoda, het Simply Clever-merk draagt design steeds hoger in haar vaandel. Zo ok voor deze VisionS, want in plaats van te pochen met de beschikbare ruimte, knappe oplossingen of ijskrabber in de tankklep, spreekt het Tsjechische merk vooral over de sterke designtaal van de conceptwagen. Visueel zet Skoda alvast haar scherp lijnenspel verder dat moet hinten naar de kristalbewerkers van Tsjechië.

De Tornadolijn over de flank moet, net zoals bij de Superb, de wielkasten optisch breder doen ogen, net zoals de ranke voor- en achterlichten dat doen. De gigantische velgen, die staan er vooral voor conceptuele doeleinden.

Skoda-VisionS-Teaser_01

Gelukkig geeft Skoda ook nog wat meer info mee dan enkel een schouderklopje op eigen designschouder. Zo meet de concept 4,7 meter lang, 1,9 breed en 1,7 meter hoog, waarmee hij best een stuk langer is dan aanverwant broertje Volkswagen Tiguan. Nodig, want de VisionS krijgt een derde zitrij achteraan, waardoor er zes passagiers kunnen plaatsnemen in de concept. Verwacht echter dat het productiemodel plaats zal bieden aan 7 personen.

Skoda-VisionS-Teaser_01
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws