Officieel: Pagani Huayra BC is eerbetoon met 789 pk

pagani-huayra-bc-2016_03

Benny Caiola, een Italiaan die in Amerika furore maakte als vastgoedmakelaar en een notoir sportwagenverzamelaar. De man overleed plots in 2010 ten gevolge van kanker en wordt nu door Pagani vereeuwigd in de autogeschiedenis via de Huayra BC. Een afgetrainde Huayra propvol nieuwe technologie.

Een mooi eerbetoon van Pagani, waardoor we meteen weten waar de BC voor staat in de laatste iteratie van de Huyara. Het doel van de tot 20 stuks gelimiteerde bolide is het implementeren van nieuwe technologie en het verder verlagen van gewicht. En geloof ons, daar zijn ze met verve in geslaagd.

Zo legt de reguliere Huayra al een pluimgewicht van 1.350 kilogram in de schaal. De ingenieurs wisten daar echter nog eens 132 kilogram (!!!) af te halen. Waardoor de BC-variant de weegschaal verlaat met 1.218 kg. Dit werd trouwens bereikt door lichtere wielen, een titanium uitlaat, afgeslankte ophangingscomponenten en een nieuw soort koolstofvezel dat 50 procent lichter (maar 20 procent sterker) is dan regulier carbon.

pagani-huayra-bc-2016

Met zo'n extensief gewichtsverlies is het vanzelfsprekend dat de prestaties er stevig op vooruit gaan. Al besloot Pagani om ook de motor nog eens te bekijken. Die 6-liter V12 wekt voortaan zo'n 60 pk meer op waardoor het totaal op 789 pk en 1.098 Nm koppel komt te liggen. Aan die herwerkte motor koppelen de Italianen een nieuw ontwikkelde 7-traps automaat met koolstofvezel syncro's die schakeltijden verkort van 150 milliseconden naar 75 milliseconden.

pagani-huayra-bc-2016

Het uiterlijk, daar blijft dan weer buiten het dak geen paneel ongemoeid. In samenwerking met Dallara (Italiaanse raceautofabrikant) werd de aerodynamica geoptimaliseerd. 20 exemplaren gaat Pagani bouwen, voor 2,3 miljoen euro het stuk... en die hebben al allemaal een eigenaar gevonden.

pagani-huayra-bc-2016
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws