Officieel: Alfa Romeo baart Giulia (2016)

alfa-romeo-giulia-2016_05

Nog nooit keek iemand zo uit naar een reguliere versie van een model. Want na de QV is de Alfa Romeo Giulia er nu eindelijk ook als, tja, Giulia. Hoe dat er uit ziet?

Een kleine bevalling de Giulia. Letterlijk, want na de lancering van de QV-variant duurde het negen maanden voor de informatie krijgen over de rest van het gamma. Je weet wel, de versies die 99 procent van de klanten zullen kopen. Uiterlijk blijft het smoelwerk van de gewone versies zo goed als identiek aan de QV. Achteraan verdwijnt het overdreven uitlaatgeweld en ook de velgen tonen uiteraard wat kleiner.

alfa-romeo-giulia-2016

2.2 diesel

Waarop iedereen natuurlijk op zit te wachten zijn de motorisaties. De 510 pk sterke V6 is namelijk aardig, maar volumes zal je er niet mee draaien. Op dieselvlak tekent de eerder door ons gereden 2.2-liter diesel present. Beschikbaar in twee smaken: 150 pk/ 380 Nm en 180 pk/ 450 Nm. Benzinesnuivers krijgen naast de V6 de beschikking over een 2.0-liter benzine met 200 pk. De diesels hangen standaard aan een manuele zesbak, een 8-trapsautomaat is optioneel en standaard op de benzine.

alfa-romeo-giulia-2016

Prijzen? Nice try. Want daar reppen ze bij Alfa nog met geen woord over.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Mathieu 12:34
afbeelding van Mathieu

Denk dat hun motorisaties sowieso te zwaar zijn voor deftige volumes te draaien in België/Europa.
Alle merken hebben 1.6kes in hun gamma, zouden ze ook beter doen. Zelfs Mazda heeft ondertussen 1.5 diesel en benzine in hun gamma zitten.

Voor de rest, mooie wagen! ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws