Vision Next 100 Concept: Honderd jaar BMW

bmw-vision-next-100

Bayerische Motoren Werke viert vandaag haar honderdjarig bestaan met de voorstelling van de Vision Next 100, een wagen die de toekomst van BMW moet definiëren.

Niet dat BMW al honderd jaar auto's in elkaar timmert, want het bedrijfje begon als motorfietsbouwer in 1916 om pas in 1928 de eerste auto van de band te zien rollen (BMW Dixi). Maar goed, anno 2016 kan je het merk niet meer wegdenken in autoland. Niet toevallig dat de Duitsers dan ook naar de toekomst kijken. Visualiseren doen ze dat met de Vision Next 100, een soort van 'I, Robot'-bolide die - en we citeren -: coupé-achtige sportiviteit combineert met de elegantie van een sedan. Het ding ziet er dan ook zo uniek uit dat we BMW's uitleg maar even zullen volgen.

Verder gelooft het merk dat we in de toekomst nog minder tijd zullen hebben (lees: een drukker leven leiden), waardoor connectiviteit zo mogelijk nog belangrijker wordt. Omdat je nu eenmaal niet kan mailen/ Twitteren terwijl je aan het rijden bent ontwikkelde BMW de 'Alive Geometry', een technologie die je laat switchen tussen zelf rijden en autonoom rijden.

Interessante denkpiste van BMW is dat er tussen die twee modi ook verschillende tussenstappen zijn. Zo kan je bijvoorbeeld zelf rijden maar de wagen de ideale lijn in de bocht laten aanduiden of beslissen hoeveel power je nodig hebt.

Deze Vision Next 100 is trouwens niet de enige, want ook - door BMW in bezit zijnde - MINI, Rolls-Royce en BMW Motorrad zullen een Vision-voertuig voorstellen de komende maanden.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws