Qashqai wipt over Micra als meest geproduceerde Nissan ooit

nissan-qashqai-micra

Of de Qashqai een succes is? Wel, daar kan je donder op zeggen. Want niet alleen rijdt bijna heel België met de crossover van Nissan rond, overal in Europa wordt 'ie gesmaakt. Na tien jaar in productie steekt de Qashqai dan ook die andere Europese topper voorbij; de Micra. Waardoor de crossover de meest geproduceerde Nissan in Europa is.

Ter verduidelijking, het gaat hier over de Europese productie. Want op wereldvlak is de Sunny (ook wel Sentra/ Pulsar/ Almera genoemd door Nissan) de absolute topper met 15,9 miljoen exemplaren. Hoeveel keer er een Qashqai van de bond rolde in het Engelse Sunderland sinds zijn introductie tien jaar geleden? 2.368.704 stuks. Een getal waarmee ze de Micra voorbijsteken met z'n 2.368.704 exemplaren.

Een succesmodel dus de Qashqai. Dat blijkt niet enkel uit de totaalcijfers maar ook uit de dagelijkse productie. Elke dag produceert Nissan Sunderland namelijk 1.200 exemplaren van de crossover. Een getal waar sommige andere merken enkel maar van kunnen dromen...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws