Proximus start bedrijf rond mobiliteitsoplossingen

be-mobile-international

De bedrijven Be-Mobile, Mobile-For en Flow gooiden hun goeie eigenschappen samen in een nieuw bedrijf dat innovatieve mobiliteitsoplossingen wil gaan aanbieden. Over de naam van dat nieuwe bedrijf wordt nog gedacht, wat ze precies willen gaan doen is wel al duidelijk.

Het nieuwe bedrijf biedt diensten als mobiliteitsmonitoring, dynamische verkeersbegeleiding, elektronische tolheffing en betalende parkeerdiensten aan.

Het nieuwe bedrijf wordt geleid door Jan Cools en Philip Taillieu, de voormalige CEO's van Be-Mobile en Flow. Proximus wordt zelf hoofdaandeelhouder van het nieuwe bedrijf, terwijl Touring een strategische partner wordt in België.

drie uitgangspunten samenbrengen

Be-Mobile ontwikkelde eerder een innovatief systeem dat anonieme data gebruikt om traditionele bronnen voor verkeersinfo te vervolledigen. Be-Mobile analyseert de verzamelde data in real time waardoor men de informatie over files en reistijden onmiddellijk kan doorsturen naar navigatiesystemen, mobiele applicaties of verkeerscentra.

Zusterbedrijf Flow ontwikkelt parkeertechnologie voor steden, om het verkeer met behulp van sensoren te monitoren en automobilisten via dynamische bewegwijzering naar vrije parkeerplaatsen te leiden.

Mobile-For, is een dochterbedrijf van Proximus en ken je dan weer van de betalende parkeerdiensten waarvoor het in België marktleider is. In 29 steden en gemeenten in België kan de automobilist via een sms of de 4411-applicatie zijn parkeerplaats op straat en in parkeergarages mobiel betalen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie