Tesla wil werken met Virtual Reality voor meer efficiëntie in haar productie

tesla-ev-glass

Als je wil gooien met wat technologische termen vandaag de dag kan je dat doen met "elektrische auto", "virtual reality" en "Tesla". Wil je ze alledrie in hetzelfde verhaal op tafel kunnen gooien, lees dan vooral verder.

Want als we de Amerikaanse media mogen geloven hebben Tesla en Google een mogelijke samenwerking op til om de productie van de Tesla-modellen te verbeteren dankzij virtual reality met de Google Glass. De Google Glass is voor de particuliere markt nooit echt doorgebroken, maar de Enterprise-editie doet dat wel dankzij sterke features. Zo straf zelfs dat experten spreken over "waterproof". Maar Google is niet de enige leverancier die met Tesla wil samenwerken rond virtual reality. Bronnen hebben bevestigd dat Tesla met verschillende platformen aan het testen is.

Tesla wil virtual reality laten gebruiken door haar werknemers in de fabrieken. Dankzij die bril zouden ze real time over data kunnen beschikken dat de productie van de auto's ten goede komt. Volgens Google bewees haar technologie bij grote internationale spelers een stijging in productiviteit van 25%, 30% minder fouten en 30% meer uptime. Dat zijn op zijn minst interessante cijfers te noemen, zeker als je weet dat Tesla haar productie wil vertienvoudigen tegen 2020.

De zoektocht van Tesla naar de juiste technologie in virtual reality is trouwens niet uitzonderlijk. Eerder lieten Microsoft en Volvo ook al weten te zullen gaan samenwerken.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
marksen 22:30
afbeelding van marksen

30% minder fouten, dan maken ze wel veel fouten op zijn minst 3 per wagen en nu dus nog 2. Of een veelvoud ervan :(

BertR. 15:15
afbeelding van BertR.

Waarom ga je er van uit dat het minstens 3 fouten per auto zijn?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws