Mazda MX-5 is World Car of the Year 2016

mazda-mx-5-2015-nd-002

Bij de Europese 'Car of the Year'-verkiezing moest de Japanse roadster nog de duimen leggen tegen de Opel Astra, bij de wereldwijde verkiezing neemt de MX-5 de prijs mee naar huis.

Niet dat we iets tegen de Astra hebben, maar laat ons eerlijk zijn: de MX-5 is een revelatie in autoland tegenover de evolutie die Astra heet. Toch won de Duitser de Europese verkiezing. Volgens kwatongen omdat Mazda zo zeker was van een overwinning dat het bij een allerlaatste samenkomst van juryleden niet eens aanwezig was. Om maar te zeggen dat je moet pamperen om een overwinning binnen te kunnen halen.

Een opzet waar Mazda bij de World Car of the Year-verkiezing wel in sloeg. Want het neemt de gouden beker mee naar huis en laat daarmee de Audi A4 en Mercedes GLC achter zich. Daarmee volgt de Japanner de Mercedes C-Klasse op die in 2015 het kroontje mocht dragen. Wij zijn alvast blij dat de roadster een verdiende trofee mee naar huis mag nemen.

Ook groen en snel

De MX-5 is trouwens niet de enige winnaar van de verkiezing. Zo won de Toyota Mirai als 'groene auto van het jaar', de Audi R8 als 'performance car van het jaar' en de BMW 7 Reeks als 'luxewagen van het jaar'. De trofee voor 'knapste wagen van het jaar'? Die ging ook naar de MX-5...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Ponrow 16:14
afbeelding van Ponrow

echt? opel astra ?! gelukkig is internationaal de mx-5 verkozen.

jelle DR 22:13
afbeelding van jelle DR

Verdiende winnaar!

BART PJ 01:51
afbeelding van BART   PJ

TERECHT !!!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws