Officieel: Fiat Talento is voor de Italiaanse loodgieter (2016)

fiat-talento_01

Bestelbusland krijgt er weer een nieuwe inzending bij. Deze keer uit Italiaanse hoek, want Fiat Professional komt uit haar werkplaats gereden met de Talento. 'Talento', Italiaans voor, tja, moeten we dat eigenlijk vertalen?

De bestelbusjes vliegen ons tegenwoordig om de oren. Logisch ook, want elk merk presenteert dit jaar zowat haar nieuwe generatie. Het is te zeggen, elk merk presenteert een Dolly gebaseerd op een origineel s̶c̶h̶a̶a̶p̶ bestelbusje. Zo is de Talento eigenlijk de tweelingsbroer van de Opel Vivaro die dan weer de zus is van de Renault Trafic. Nu is het nog wachten op klein broertje Nissan NV300 die binnenkort ten tonele zal verschijnen.

Visueel verschilt de Talento van zijn kameraden door de unieke voorbumper, grille (koplampen blijven identiek) en de zwarte velgen. Kwestie van hem iets sportiever te maken dan de rest. Verder hangt je keuze tussen de busjes vooral af van welke dealer de beste voorwaarden kan geven.

O ja, de naam Talento, die komt van een oude Italiaanse munt die het busje het gevoel van 'waarde en betrouwbaarheid moet geven'.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws