Facelifttijd voor Subaru Forester (2016)

subaru-forester-facelift-2016_01

Nu er na de Levorg binnenkort ook een nieuwe Impreza bij de Subaru-dealer valt te rapen besluit het Japanse merk haar Forester een opfriskuur te geven. Om mooi mee in tred met de familie te lopen.

Wat extra raffinement poogt Subaru beschikbaar te stellen met de opgefriste Forester. Visueel haal je alvast best het vergrootglas boven om de veranderingen op te merken. Subaru spreekt van een herwerkte grille, nieuwe chromen details en zwartgetinte koplampen. Subtiel dus. Achteraan zouden er dan weer LED-achterlichten vallen te rapen.

Maar goed, dat raffinement dus. Dat zou zich tonen via het toepassen van dikker glas rondom en meer geluidsabsorberende materialen in het interieur waardoor je voortaan stiller kan rondtoeren met de Forester. Onder de kap blijven de 2-liter boxermotoren beschikbaar, in diesel- en benzinesmaak. Een verbeterde ophanging en een scherpere stuurrespons moeten die motoren extra in de verf zetten.

subaru-forester-facelift-2016

De opgefriste Forester is nu beschikbaar bij de dealer.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Tomse 23:36
afbeelding van Tomse

Check your sources. De vernieuwde forester staat al in de showrooms...

Speedy_430 09:45
afbeelding van Speedy_430

Mijn pa heeft de zijne besteld begin Februari en toen stonden ze net in de showroom. Dus Tomse heeft wel een punt ;)

Yvesw 09:55
afbeelding van Yvesw

Blijkt inderdaad helemaal te kloppen. Moet een communicatiefout geweest zijn (zo dateert het laatste persbericht van Europa ergens 'juni 2015'). Bij deze hebben we dus toch een artikel voor de geïnteresseerden én zelfs al een reactie van een koper. ;-)

Wat is de levertermijn?

Speedy_430 11:11
afbeelding van Speedy_430

Levertermijn voor de "gewone" modellen was denk ik 6 weken. Mijn vader heeft de XT uitvoering gekocht en deze word normaal ergens in Juni geleverd. Langere levertermijn heeft blijkbaar te maken met het feit dat er weinig vraag is naar de XT en deze dus ook niet word op stock genomen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws