Prijsverschil tussen Super 95 en Super 98 verkleint

epicgasstationlambo

De prijs die je vanaf dinsdag aan de pomp betaalt voor benzine wijzigt. Opvallend is dat de maximumprijs voor Super 95 2,5 cent omhoog gaat, terwijl die voor Super 98 met 1,2 cent daalt.

De prijs voor een liter benzine 95 mag vanaf dinsdag aan de pomp maximaal 1,329 euro bedragen. Een liter benzine 98 mag dan maximaal nog 1,3980 euro kosten.

De prijswijzigingen zijn een gevolg van de prijsschommelingen op de internationale oliemarkten.

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Evo x 23:19
afbeelding van Evo x

Kan je eigenlijk overschakelen van 95 naar 98?

Quin 13:55
afbeelding van Quin

Ik kan het wel makkelijk Googlen waarschijnlijk, maar wat is precies het verschil tussen 95 en 98?

In de beginjaren tankte ik 98 omdat m'n pa me dat zo oplegde :-p ('dat is beter voor je motor', luidde het). Nu tank ik al jaar 95 en merk ik eigenlijk geen verschil, behalve dan een beetje in m'n portemonnee.

John 17:18
afbeelding van John

Het verschil is 3 en de prijs zegt een dieselrijder :-p

Evo x 18:02
afbeelding van Evo x

Heb mij 's laten wijsmaken dat '98 bij moteurkes met 'n redelijke inhoud beter zouden presteren. Beestje verbrand zo'n 14j '95 ma gaan 'm toch 's paar tanken op '98 zetten voor 't verschil te zien als dit dan toch mag.

Evo x 18:11
afbeelding van Evo x

Over dieseltjes: heb 2L TDint paar jaar geleden vervangen/geruild in 2.0i. (Identiek zelfde merk en model) Taks is zo'n 100 euro goedkoper en verzekering was ook 120 euro goedkoper. Voor dat bedrag tank 'k 4 maand benzine. Als 'k huidige benzine motor 't zelfde laat presteren dan diesel rij 'k zo'n 100 km minder met volle tank dat wel. Niettegenstaande is 't voor vele dieselrijders te gek dat je volgende nog 'n diesel is.

Koentje 14:48
afbeelding van Koentje

Allee mannen de uitleg hierboven vraagt om een artikel precies!!! Als je gewoon bent om 95 te tanken neem dan maar eens 98. Betere verbranding en iets snellere respons echt merkbaar. Liefst bij serieus tankstation(gene AVIA) dan kom je nog dichter bij de octaangehaltes zoals vermeld. Oww en als je 95 tankt zit over algemeen beetje meer olie in wat op langere afstanden je onderdelen mee smeert maar ook iets meer vuil achterlaat. Het is gewoon een kwestie van kijken wat je merk opgeeft om te gebruiken en dan kun je dat best ook opvolgen. En inderdaad bij de echte sportwagen is 98 de te tanken super!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws