Audi A8 L Extended: hierheen voor 6,36 meter Audi!

audi-a8l-extended-2016_1

Altijd de grootste Audi in de straat willen hebben? Audi heeft vandaag de A8 L Extended voorgesteld. De verlengde versie van de langere variant van de grootste Audi. Om zeker te zijn dat hij groot genoeg is.

Want met 6,36 meter lengte ben je vrij ruim bemeten. Reken er maar op dat je 4,22 meter wielbasis kan benutten voor je beenruimte. Dat is 1,10 meter meer dan de A8 L je geeft. Audi brengt de superlange A8 niet in productie, dit exemplaar is een one-off voor een klant. Een wagen waar Audi goed een jaar mee bezig was, probeer jij maar zelf even om een 2,4 meter lang zonnedak in een wagen met zes luxeplaatsen te duwen.

Maar dat is niet alles, want Audi bekleedt de zes zitplaatsen met Valcona-leder en plaatst een koelbox bij de derde zitrij. Die achterste inzittenden worden nog beter in de watten gelegd met een Rear Seat Entertainment Display.

Audi voorziet de A8 L Extended van een 3.0 TFSI met 310 pk en 440 Nm. De 2,4 ton zware auto wordt daarmee in 7,1 seconden van 0 naar 100 km/u gebracht. De topsnelheid is nog steeds begrensd op 250 km/u.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Techno Patat 15:11
afbeelding van Techno Patat

Even groot als de Maybach 63S dus, maar de Maybach graakte er wat beter mee weg vond ik, djeezes dit is een booooooooot zeg :O!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws