Zuinigheidskoning: Opel Insignia rijdt 2.111 km op één tank diesel

Volkswagen-Insignia-2111km-record

Meer dan 2.000 kilometer rijden op één tank in een standaard Opel Insignia 1.6 CDTI ecoFLEX, daar heb je chirurgisch voetwerk voor nodig. Laat dat net zijn waar voormalig piloot Felix Egolf over beschikt. Wat je zoal kan doen op je pensioen?

Ecorijden, de meesten houden het nog geen kwartiertje vol. Felix Egolf (geen schuilnaam) heeft echter wel het geduld van een engel. Hij droomde namelijk al jaren om meer dan 2.000 kilometer te rijden op één tank brandstof en met de Insignia 1.6 CDTI ecoFLEX - A.K.A: de fluisterdiesel - sloeg hij er in. Opel geeft namelijk een normverbruik op van 3,8 liter voor de 136 pk sterke diesel, Egolf wist op een ritje door Zwitserland, Duitsland en Frankrijk een verbruik van 3,46 l/100 km bij elkaar te schrapen. Goed om maar liefst 2.111 kilometer ver te geraken met een tank van 70 liter.

Daarvoor werd de Insignia niet omgebouwd en afgeplakt om de stroomlijn te verbeteren. Enkel op bandenvlak speelde hij legaal vals, want Continental Eco Contact 5-schoeisel zorgden voor de belangrijke lage rolweerstand. Bij Opel zijn ze natuurlijk maar al te blij met het record behaald door de piloot op rust.

Volkswagen-Insignia-2111km-record

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Yannick 12:42
afbeelding van Yannick

Levensgevaarlijk dicht achter vrachtwagens hangen, rondrijden aan max 100 per uur.... leuk man!

lauw 10:29
afbeelding van lauw

@Yannick, tis een gepensioneerde hé;), hij heeft de helft van Europa gezien ondertussen, vind het al pak beter dan op een bankje zitten of heel de dag op de gratis bus rond te hangen ;-)

Altijd wel interessant zo'n testen, beetje gevalletje separate the men from the boys, onder de diesels. Toch mooi: anderhalve fles water (2l) opgevuld met brandstof en daarmee geraak je van Brussel naar de zee met 4-5 personen. Kostprijs: €3. Mooi toch ?!!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws