Officieel: Porsche 718 Cayman (2016)

porsche-718-cayman-2016_02

Net zoals de Boxster-facelift gaat ook de strakgetrokken Cayman aan de viercilinder. Puristen zullen blij zijn om te horen dat de 718 Cayman voortaan goedkoper is dan zijn cabrio-broertje. Zoals het eigenlijk altijd al had moeten zijn.

Begin dit jaar ging de Boxster aan de facelift, waardoor het maar een kwestie van tijd was voor de Cayman ook terug kwam van de plastische chirurg. Visueel kozen beide broertjes voor hetzelfde snijwerk. Waardoor ook de Cayman vooraan een stoerder getrokken smoelwerk krijgt en achteraan het recht gezette stukje tussen de lichten met daarin het Porsch-logo. Simpeler gezegd; de Cayman is eigenlijk een Boxster met een vast metalen dak. En dat is uiteraard niet meer dan logisch.

Vier cilinders

Grootste wereldnieuws bij deze opgefriste Cayman is uiteraard het verdwijnen van de zescilinders. Want voortaan huizen er drukgevoede viercilinder boxers onder de kap. Die worden rechtstreeks vanuit de Boxster overgeheveld waardoor je ook in de Coupé een 2-liter krijgt met 300 pk en 280 Nm koppel en in de S-variant een 2.5-liter blok met 350 pk en 420 Nm. Dat laatste blok krijgt trouwens een turbo met variabele turbinegeometrie, een foefje dat voordien enkel te vinden was in de 911 Turbo.

porsche-718-cayman-2016

Sprinttijden? Wel, de rapste variant (Cayman S met PDK en Sports Chrono-pack) tikt de honderd aan in 4,2 seconden. De 'traagste' variant (Cayman met handbak) doet er 5,1 seconden over. Niet slecht, voor de instap-Porsche.

Instap?

Want jawel, voor het eerst in de geschiedenis komt de Cayman onder de Boxster te staan. Het is te zeggen, prijsmatig. Want vroeger was de coupe altijd wat duurder dan de cabrio. Qua prestaties zijn ze eigenlijk identiek, want met de facelift krijgt ook de Cayman een herbekeken chassis met hogere dwarsstijfheid, betere wielgeleiding en aangepaste veren en stabilisatoren. De instap-Cayman krijgt dan weer het remsysteem van de pre-facelift Cayman S, de facelift Cayman S krijgt de remmen van de 911 Carrera.

porsche-718-cayman-2016

O ja, de prijzen dan? 54.087 euro voor de Cayman en 66.792 euro voor de Cayman S met 350 pk. Ten opzichte van de Boxster is dat voor beiden een prijsverschil van zo'n 2.000 euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws