Audi, VW, Opel, Mercedes en Porsche sjoemelen met uitstoot, roepen 630.000 wagens terug

sjoemel

De gevolgen van Dieselgate sijpelen stilaan door naar het gehele autoland. Duitse merken Audi, Mercedes, Volkswagen, Porsche en Volkswagen zullen dik 600.000 auto's terugroepen in Europa omdat die niet helemaal koosjer omgaan met de temperatuurcontrole van de dieselmotoren. Waardoor de uitstoot in de realiteit stukken hoger ligt.

Niet vals spelen, wel de randjes van het wettelijk kader aflopen, dat lijken meer dan één merk te hebben gedaan. Zo ook Opel, Volkswagen, Audi, Porsche en Mercedes. Zo is het wettelijk in orde dat de emissiecontrole wordt uitgeschakeld bij lage temperaturen om het motorblok te beschermen. Uit een onderzoek in Duitsland blijkt nu dat verschillende van die wagens het 'koud' hebben wanneer de buitentemperatuur onder de 18 graden duikt. Wederom, niet vals, maar wel een beetje knullig natuurlijk.

16 merken onregelmatig

Het onderzoek bracht Audi, Volkswagen, Mercedes, Opel en Porsche er meteen toe om meteen actie te ondernemen. Zo zullen in Europa maar liefst 630.000 auto's worden teruggeroepen om de thermometer wat realistischer af te stellen. Specifiek gaat het over 65.700 Audi's (A6, A8 en Q5), 190.000 VW's (Amarok en Crafter), 90.000 Opels (Insignia, Cascada, Zafira), 247.000 Mercedessen (A, CLA, GLA, B en V-Klasse) en 33.000 Porsches (Macan).

Volgens Duitse minister van Transport Alexander Dobrindt werden er ook nog bij 11 andere merken onregelmatigheden ontdekt in het onderzoek. Het betreft Alfa Romeo, Chevrolet, Fiat, Renault, Nissan, Dacia, Hyundai, Suzuki, Jaguar, Land Rover en Jeep. Die merken brachten evenwel nog geen reactie naar buiten op de aantijgingen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws