Volvo S60 en V60 Polestar vanaf september in België

2017-volvo-s60-v60-polestar-001-1

Polestar pakte recent de Volvo S60 en zijn V60-broertje nog eens aan. Geen zescilinder meer, wel een turbogeblazen viercilinder. Het goeie nieuws is dat deze laatste vanaf het najaar ook naar België komt.

Groot was onze teleurstelling destijds toen Volvo in België twijfelde of de markt wel interesse had in een Polestar-variant van de S60/V60. De wagen werd niet officieel ingevoerd, terwijl onze noorderburen pronkten met hun blauw gebadge'de Volvo's.

tweede kans

Maar nu Polestar los ging op de nieuwe Volvo viercilinders, ziet Volvo wel brood in een Polestar voor België, vernamen we uit goede bron. De viercilinder Polestar rijdt rond met 367 pk en 470 Nm. Daarmee is hij goed voor een 0-100'je in slechts 4,7 seconden, met een begrensde top van 250 km/u.

Vanaf het najaar wordt de Polestar in gelimiteerde oplage via een aantal geselecteerde Volvo-dealers verkocht. De basisprijs van de S60 Polestar bedraagt 65.000 euro, de V60 krijg je voor 66.500 euro mee.

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Techno Patat 10:22
afbeelding van Techno Patat

Oh crap! Ik vond het al spijtig dat de vorige niet officieel naar ons land kwam!
En nu wel :(? Dat wordt lastig om volgend jaar een andere auto te kiezen :o! Nog eentje die bij de 'kanshebbers' mag staan :D!

Rob 11:40
afbeelding van Rob

Mooi wagen hoor. Prima ook die vier cilinder. In Nederland is ie daardoor eventjes 25k (!) goedkoper geworden.... Maakt het een stuk concurrerender auto dan voorheen.

Schijnt wel een behoorlijk krappe auto te zijn, iemand daar ervaring mee?

Techno Patat 23:53
afbeelding van Techno Patat

Valt prima mee vind ik! Ik heb er al verschillende keren in gereden en het is beter dan m'n 159 allesinds! Maar geen vierkant ruimtewonder zoals je gewoon bent van de V70 of zelfs een V50... Design haalde het hier meer van ruimte. Al vind ik het prima voor dagdagelijks gebruik.

En al zeker met 367 pk! En met die prijs EN pk's komt hij in het vaarwater van een S4, C450 sport amg en waarschijnlijk de 340i ook? Hmmm ja dan is de concurrentie wel straf natuurlijk...

Nick 09:22
afbeelding van Nick

65000 basisprijs zonder opties?? Ummm... dat zijn gouden cylinders?
Blijft een Volvo, geen Mercedes...

Waxweazel 09:34
afbeelding van Waxweazel

Een Mercedes blijft ook maar een blik op wielen met rubberen banden ...
Gebakken lucht blijft blijkbaar goed verkopen bij sommige mensen.

Rob 10:12
afbeelding van Rob

Opties? Er zijn 2 (twee!) opties op dit ding. Metaallak en een glazen schuifdakje. De rest zit allemaal bij de prijs in.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws