BMW M4 CS: Exclusieve Spanjaard

bmw-m4-competition-sport-2016_02

De Spaanse divisie van BMW kan de M4 GTS best smaken. Waarop het prompt de M4 Competition Sport in het leven roept. Marktspecifiek, minus de waterinjectie maar wel met extra paarden en uitrusting onder de kap.

Niet enkel regulier speelgoed op de BMW-stand tijdens de Madrid International Auto Show. Speciaal voor Spanje zal het namelijk de M4 Competition Sport onthullen, een tot 60 stuks gelimiteerde GTS-light. Al is 'light' misschien wat denigrerend, want de CS leent serieus wat spul van de GTS.

Zo is er het aerodynamisch pakket met spoiler achterop incluis en de uniek vorm gegeven 20-duims velgen. In het geval van de GTS knijteroranje, bij de CS gewoonweg zilver. Daarachter zitten koolstofvezel ceramische remmen. Verder krijgt de Spanjaard het adaptieve M-chassis en -differentieel.

Binnenin geen rolkooi te bespeuren, wel heerlijk sportief ogend meubilair. Klanten kunnen optioneel nog gaan voor een opgewaardeerd geluidssysteem en een head-updisplay. De 3-liter zes-in-lijn turbo krijgt een schop onder z'n krukas waardoor het vermogen stijgt naar 450 pk (+25 pk).Kostenplaatje van dit gelimiteerd model? 132.900 euro. Eigenlijk maar een peulenschil goedkoper dan de GTS met waterinjectie. Die kost namelijk 154.000 euro

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Techno Patat 11:06
afbeelding van Techno Patat

Schop onder de krukas? Was ik een chiptuner dan had ik nu een nieuwe slagzin zie :D!

Heerlijk ding wel, echt de M4 die je moet hebben toch? Niet zo idioot duur als de M4 gts (20.000€ vind ik toch geen peuleschil sie), toch de looks en het go-potentieel ook :-)!

Yvesw 11:26
afbeelding van Yvesw

Ik was verkocht door stoeltjes... Ik geeft toe, ik ben snel tevreden :-p

Techno Patat 22:48
afbeelding van Techno Patat

Daar zeg je zoiets :O!

EngineP 18:09
afbeelding van EngineP

Ik ben een van de heel weinigen dat weet ik maar ik vind er totaal niks aan, de nieuwe bmw's zijn te groot, lomp en te zwaar. Na de M3 csl is het voor mij serieus bergaf gegaan, alleen de 1M was weer een bruut beest zo een bmw hoort te zijn voor mij, de nieuwe M2 raakt ook niet eens tot de enkels. Maar vele merken hebben dat probleem bv de nieuwe renault clio RS is ook lang niet zo goed meer als de vorige.....

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws