Heerlijk: BMW 2002 Hommage concept

bmw-2002-hommage-concept_01

BMW denkt weemoedig aan het verleden, want net zoals vorig jaar presenteren ze op het Concorso d’Eleganza Villa d’Este een conceptwagen die een hommage brengt aan een BMW van weleer. Deze keer wordt de 2002 Turbo in de bloemetjes gezet.

Vorig jaar nog de 3.0 CSL, dit jaar gebruikt BMW de 2002 Turbo als inspiratie voor haar nieuwste 'Hommage'-conceptcar. Met een goede reden, want de 02 Reeks van BMW viert dit jaar haar 50e verjaardag. Het is dan ook geen verrassing dat de concept stiekem gebaseerd lijkt op de huidige 2 Reeks Coupe en door het leven gaat als 2002 Hommage concept'.

Retrofuturistisch

Qua styling zetten de Duitsers de lijn verder die ze vorig jaar al trokken met de 3.0 CSL Hommage. Denk aan een hypermoderne carrosserie die subtiele knipogen brengt naar het verleden. In het geval van deze 2002 Hommage tonen die retro-elementen zich via de gele koplampen, de scherpe hoek van de voorbumper en de BMW-badge achteraan die naast de nummerplaat hangt. Verder krijgt de 2 een bodykit aangesmeerd die zo van Liberty Walk kan komen.

bmw-2002-hommage-concept

Over de techniek rept BMW met geen woord, maar laten we er even van uit gaan (afgaande op de 4 einddempers achteraan), dat dit gewoon een M2 in vermomming is. Dus denk aan 370 pk uit een 3-liter zes-in-lijn... met turbo uiteraard.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws