Cosworth bouwt V8-fabriek in Detroit

cosworth

Het Britse Cosworth is hofleverancier voor verschillende raceteams en sinds kort ook voor TVR. In die laatste samenwerking heeft Cosworth blijkbaar veel vertrouwen, want het poot een V8-fabriek neer in Detroit voor 26 miljoen euro.

Cosworth heeft te kennen gegeven een fabriek met een prijskaartje van 26 miljoen euro te openen in Detroit. Die fabriek zal producten leveren voor een 'ongenoemde constructeur van sportwagens'. Lang hoef je echter niet te denken om die naam in te vullen, want Cosworth ging een samenwerking aan met TVR om de V8-motoren te prepareren voor haar nieuwe wagen.

Een piste die kracht wordt bijgezet door het feit dat de fabriek cilinderkoppen zal produceren. Een onderdeel dat waarschijnlijk een weg zullen vinden naar de 5-liter V8 van Ford die ze als basis gebruiken in de nieuwe TVR. Op termijn is het de bedoeling om de site ook in te zetten voor het produceren van andere producten voor andere klanten. De fabriek moet zo'n 50 tot 110 banen creëren. Waardoor Motor City weer terug wat meer benzine door haar aderen heeft stromen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws