BMW viert 30 jaar M3 met Special Edition

bmw-m3-30-jahre_01

In 1986 lanceerde BMW haar eerste M3 en veranderde het naar eigen zeggen het sportieve middensegment, wat ook gewoon zo is. Om die verjaardag te vieren lanceren ze deze Special Anniversary Edition "30 Years M3". Een pareltje in de exclusieve Macao Blue metallic kleur, een kleur die in de optielijst stond bij de aller eerste generatie M3.

De speciale editie is een Competition Pack dat beschikbaar zal zijn op de standaard M3 productiemodellen. Onder de kap zorgt het voor 19 pk extra, waardoor het totale vermogen op 450 stuks komt. Dat blok bedienen doe je met een zeventraps-bak met dubbele koppeling. De sprint naar 100 km/u doe je in 4.0 seconden, dat is 0,1 seconde sneller dan de productievariant.

Technisch werd verder de adaptieve M-ophanging aangepast om de sportiviteit van het model te verhogen: nieuwe veren, dempers en stabilisatoren. Ook het differentieel op de achteras en de DSC werden aangepakt.

BMW M3 30 jaar

Visueel, naast de schitterende kleur, krijg je 20-inch M velgen met 666 M star design in je 265/30 wielen voor- en 285/30 wielen achteraan, een zwart chrome uitlaatpijp en exclusief ontworpen "30 years M3" plaatjes aan de nieren langszij en op verschillende plaatsen binnen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws