Officieel: BMW 3 Reeks Gran Turismo facelift (2016)

bmw_3_series_gran_turismo_-_june_2016_49

Vorig jaar kreeg de 3 Reeks van BMW een opfriskuur, exact een jaar later krijgt broertje Gran Turismo eveneens die updates onder zijn gebochelde voorkomen. Al geven we toe, visueel gaat de 3 Reeks met rugzak er een stuk op vooruit.

Met de 5 Gran Turismo sneed BMW enkele jaren geleden een compleet nieuw segment aan. Dat van de sedan met stationwagenruimte. Of iets minder fraai: dat van de gebochelde sedans. Drie jaar geleden kwam daar de 3 Gran Turismo bij en na 130.000 exemplaren is het tijd om de 3 GT van een update te voorzien. Al heeft het een en ander er mee te maken dat de 3 Reeks Sedan en Touring vorig jaar al opgefrist werd.

Dat blauw graag

Je moet dan ook niet ver zoeken waar de 3 GT facelift zijn visuele nieuwigheden haalt. De voorkant oogt voortaan wat scherper met dank aan de herwerkte bumper en koplampen met standaard LED- technologie. Hetzelfde kan gezegd worden van de achterkant waar eveneens een strakker getrokken bumper en Led-achterlichten vallen te rapen. Geinig weetje voor de kenners; vanaf de 320i en 320d uitvoering voorziet BMW dubbele einddempers. Kwestie van de 18d-leaserijders door de mand te laten vallen...

 bmw_3_series_gran_turismo_-_june

Oogt het daarbij nog niet sterk genoeg, dan raden we aan om voor de M Sport-uitvoering te gaan waardoor het bumperwerk een vleugje ///M over zich heen krijgt. En o ja, eigenlijk is dan de Estoril Blauwe lakkleur verplicht, want het staat de 3 GT heerlijk. Toch iets anders? Dan vallen er nog twee nieuwe lakkleuren en drie nieuwe velgdesigns te rapen.

Stapje voor op z'n broers

Net zoals de 3 Berline en Touring krijgt ook de GT een opgefrist interieur. Al moet je het bij de chromen accenten gaan zoeken. Niet echt vernieuwend dus. Wel nieuw is het optionele BMW navigatiesysteem Professional dat voortaan haar belangrijkste functies via een soort tegels toont. Je weet wel, zoals de applicaties op je smartphone staan geschikt.

 bmw_3_series_gran_turismo_-_june

Daarbij is het de enige dreier die profiteert van de infotainmentlay-out uit de 7 Reeks. Wel niet uit de 7 Reeks overgenomen is het gesture control-systeem waarbij je radio stiller of harder kan zetten door even met je hand te draaien in de lucht.

18(!) configuraties

Trek je een avondje uit, dan ontdek je dat de 3 GT maar liefst 18 motor-, transmissie- en aandrijfconfiguraties in de aanbieding heeft. Vind je dus je goesting niet, dan heb je nog niet hard genoeg gekeken. Daarbij valt alles te rapen van een 18d-diesel met handbak over de nieuwe 25d met 2-liter multi-stage turbo (224pk) en steptronic automaat tot de 40i met 326 pk.

 bmw_3_series_gran_turismo_-_june

Neem vooral mee dat de blokken tot 14 procent zuiniger zijn en dat de vierwielaandrijving valt te bestellen op alle benzines, de 320d, 330d en is standaard op de 335d xDrive. Vanaf juli staat de opgefriste 3 GT bij de BMW-dealer.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws