Ford wint vijfde jaar op rij International Engine of the Year Award

ecoboost

Ze kunnen de wedstrijd misschien beter herdopen tot 'International Ecoboost of the Year Award'. Want voor het vijfde jaar op rij werd de 1-liter driecilinder van Ford verkozen tot beste blok van het jaar in zijn categorie. Al is de grote winnaar dit jaar Ferrari, met een turboblok nog wel!

Moest er niet in verschillende klasse motoren gekozen worden, de International Engine of the Year award zou bijna geen nieuws meer zijn. Dank daar Ford - en de jury - maar voor, want voor de vijfde keer op rij wint de 1.0-liter EcoBoost driecilinder benzine het in de categorie 'tot 1 liter'. Maar goed, gelukkig gaat de verkiezing tot boven de 4-liter. De resultaten per categorie?

Tot 1 liter: Ford 1.0 Ecoboost 3-cil
1.0 tot 1.4: PSA 1.2 Puretech 3-cil
1.4 tot 1.8: BMW 1.5 uit i8 3-cil
1.8 tot 2.0: Mercedes-AMG 2.0 4-cil
2.0 tot 2.5: Audi 2.5 5-cil
2.5 tot 3.0: Porsche 3.0 Biturbo boxer 6-cil
3.0 tot 4.0: Ferrari 3.9 Biturbo V8
Groter dan 4 liter: Ferrari 6.3 V12
Elektro: Tesla 3-phase AC induction motor

Het ultieme blok volgens de organisatie is de nieuwe 3.9-liter biturbo V8 die Ferrari lepelt in de 488 GTB, 488 Spider en California T. Gaan jullie akkoord met de winnaars?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
moodystarfish 11:22
afbeelding van moodystarfish

Laatst enkele dagen rondgereden met een PSA 1.2 Puretech 3-cil 130pk in een vervangwagen, en was toch wel danig onder de indruk over de prestaties van dit (turbo)blok(je) - (onverwacht) voldoende koppel, ook onderin, en een breed bereik... Persoonlijk vind ik 3-cylinders vaak ook een zekere "fun" factor hebben, gezien het geroffel dat ze produceren (bij hogere toeren) :-) Wel niet gelet op verbruik, en misschien ook wel een zekere bedenking wbt de duurzaamheid - aangezien dergelijke prestaties uit zo'n blokje puren toch wel (hoog)technologische ingrepen vergt...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws