Officieel: Renault Twingo GT (2016)

renault-twingo-gt-2016_01

Een koekendoos met motor achterin en achterwielaandrijving, dat smeekt toch om een sportievere variant? Renault Sport boog zich over de Twingo en komt op de proppen met de Twingo GT; 110 pk, een verkorte zesbak en aangepast chassis. Nu al een complete pretraket?

Deze ochtend nog aangekondigd via de nodige teaserbeelden, nu al officieel op je scherm. De Twingo GT is het sportiefste broertje in de Twingo-familie. Met dank aan de jongens van Renault Sport. Die zagen namelijk wat Brabus met de smart deed en besloot haar eigen sausje over de technisch identieke Twingo te gieten.

Het resultaat is een Twingo waarvan het chassis wordt onder handen genomen en het ESP wat lakser omspring met je sliphoek. Samen met een aangepaste verhouding van het stuur moet dit zorgen voor een serieus aangescherpt rijgedrag. De aandrijving is de bekende 0.9 TCe die wordt opgepompt naar 110 pk en 170 Nm. Klinkt magertjes ten tijde van de pk-brakende bolides maar vergeet niet dat de Twingo even groot is als de smartphone die in je zak zit. Een zesbak met kortere spreiding zou voor serieus wat schakelplezier moeten zorgen.

 renault-twingo-gt-2016

Luchthapper

De techniek hebben we gehad, hoe ziet de Twingo GT er uit? Wel, de sportieveling neemt wat designelementen over van de Twin Run concept. Denk dan aan de velgen, de striping op de flank en de dubbele einddemper achteraan. Geinig is het de luchthapper boven het linker achterwiel. Kwestie van het torretje achterin wat extra lucht te geven. op het Goodwood Festival of Speed maakt het kleine bommetje zijn debuut.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws