Schokkend: smart gaat compleet elektrisch

smart-forfour-edition1_01

Binnen afzienbare tijd zal je bij de smart-dealer een Fortwo, Forfour of Fortwo cabrio volledig elektrisch buiten kunnen rijden. Dat kondigde moederbedrijf Daimler met de nodige trots aan.

Een elektrische smart is geen nieuwigheid, want de vorige generatie Fortwo kreeg al een batterij achterin geplaatst. Voor deze generatie gaan ze echter een stap verder want elk model in de line-up - toegegeven; maar drie stuks - zal aan de elektrokracht gaan. Waardoor in principe smart het eerste merk op de aardbol wordt dat al haar modellen aanbiedt met zowel een brandstofslikkende als een energiezuigende motor.

Hoewel smart tot nadere orde nog steeds een dochterbedrijf is van het Duitse Mercedes-Benz, zal het eerste model niet meteen op Europese bodem verschijnen. De Noord-Amerikaanse markt komt eerst aan zijn trekken. Dit omdat één op vier verkochte Fortwo's in de VS al een elektrische variant was. Daarna zullen de elektrische kleintjes dan gecommercialiseerd worden in Europa.

Over range en kracht hebben we nog geen info, al weten we dat de batterij afkomstig is van het Duitse Accumotove en dat de elektromotor gebouwd wordt door Renault in Frankrijk. Waardoor het misschien wel mogelijk is dat ook de Renault Twingo een elektrische variant krijgt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws