Ford is allergisch aan afval

ford-0afval_02

Op vijf jaar tijd wist Ford de afvalberg van haar Europese fabrieken terug te dringen van 6.000 ton naar 0 kilogram. Waardoor ze zichzelf het certificaat van 'Zero Waste to Landfill' opplakken. Of je ook even bij ons wil komen sorteren, Ford?

Vijf jaar geleden vulden de Europese fabrieken van Ford nog genoeg vuilbakken om te kunnen concurreren tegen een dorp met 12.500 inwoners. Anno 2016 heeft de Blauwe Ovaal die afvalberg kunnen terugdringen naar 0 kilogram. Nada, zero, rein. Al moet je dit natuurlijk met een korrel zout nemen, want werknemers smijten heus nog het papiertje van hun vieruurtje in de vuilbak.

Specifiek gaat het over afval dat van de productie komt. Denk dan aan bijvoorbeeld olierestanten. Die worden tegenwoordig samengeperst zodat de olie opnieuw gebruikt kan worden in de productie. Van veel ander afval maken ze tegenwoordig bij Ford alternatieve brandstof, denk maar aan CNG.

 ford-0afval_01

Ook besparen op water, elektriciteit en CO2

Daar stoppen ze bij Ford trouwens niet, want sinds vorig jaar beslissen ze op afstand hoe warm de centrale verwarming mag staan in elke fabrieksruimte en kunnen ze met een druk op de knop het licht uitdoen op afstand. Een maatregel met effect, want vergeleken met 2011 verbruiken ze bij Ford Europa zo maar even 25 procent minder stroom.

Andere slimme aanpassingen zorgen er dan weer voor dat er per auto minder water nodig is (van 4,04 m³, naar 3,81 m³) De CO2-uitstoot per geproduceerde wagen daalt dan weer van 0,78 ton naar 0,72 ton. Kortom, Ford is weer een stapje dichter bij het bereiken van een boomknuffelaarstatuut.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws