Tesla opent gigafactory voor batterijproductie

tesla-gigafactory

Om de vraag naar batterijen de komende jaren te kunnen volgen opent Tesla haar gigafactory deze vrijdag. Tegen 2018 moet de faciliteit jaarlijks 35 gWh aan batterijen produceren. Genoeg om New York een jaar van stroom te voorzien.

Tesla investeert samen met Panasonic zwaar in de batterijen. Niet onlogisch. Want niet enkel elke smartphone, laptop en tablet haalt zijn peut uit dat goedje, ook worden er steeds meer en meer elektrische wagens gebouwd. Om de vraag naar batterijen te kunnen volgen hebben beide bedrijven in Reno nabij Nevada (VS) een zogenaamde 'gigafactory' geopend.

Maar liefst 500 acres groot en idealiter in staat om duizenden mensen een job te gegeven. Althans als ze klaar is. Want hoewel vrijdag de deuren open gaan, is nog maar 14 procent van de fabriek klaar. Tegen 2020 moet ze helemaal af zijn, waardoor door de massaproductie de prijs van batterijen voor auto's gevoelig moet dalen. Interessant voor de Tesla Model 3 natuurlijk.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Adriaan 11:17
afbeelding van Adriaan

//EDIT: Ergens een rekenmachinefoutje :-)

Lauw 14:04
afbeelding van Lauw

Hoe 4000 vierkante meter?? mijn hofje is even groot !
het zou iets moeten zijn van 500.000 vierkante meter.... http://www.techinsider.io/facts-about-the-tesla-gigafactory-2016-6
aardig verschilletje

buyck 11:08
afbeelding van buyck

Niet alleen auto's gaan elektrisch gaan rijden binnenkort maar ook vrachtwagens en bussen op grote schaal binnen een jaar of 4.

Tesla, Mercedes, VDL en nog andere spelers zullen volgen!

https://tweakers.net/nieuws/114037/mercedes-benz-toont-elektrische-vrach...

http://www.focus-wtv.be/nieuws/vdl-werkt-aan-elektrische-vrachtwagens

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws