Tesla's minibus gebouwd op platform Model X

tesla_0

Tesla's CEO Elon Musk heeft via enkele tweets wat details laten vallen over zijn elektrische pick-up en elektrische Minibus.

Wie de plannen van Tesla zo snel mogelijk wil te weten komen moet gewoon CEO Elon Musk volgen op Twitter. Elke week vertelt hij er wel iets nieuws.

Onlangs kondigde hij er zijn Master Plan aan. Een plan waarin hij aangeeft dat Tesla werkt aan een Minibus voor "high passenger-density urban transport". Volgens de Amerikaan zijn ze nog in een beginstadia van ontwikkelingen, maar dat ze in 2017 wel een eerste exemplaar wil kunnen tonen.

Veel meer details kregen we niet, tot het Amerikaanse Jalopnik een suggestie maakte dat die Minibus gebouwd zou worden op het platform van de Model X. En Musk deed niets minder dan via Twitter even te confirmeren dat het zo zal gebeuren. Proper communication skills, zoals ze zelf zouden zeggen.

Volkswagen kan haar borst alvast nat beginnen maken. De Duitse constructuur neemt al jaren lang een elektrische Minibus mee naar alle salons maar blijft uit met een productiemodel.

Daarnaast geeft Musk ook aan dat hij zal werken aan een elektrische Pick-up. Ideaal voor de Amerikaanse markt. Op de vraag waarom hij geen elektrische camionette op Europese bodem maakt, is de CEO opnieuw snel duidelijk. "Good idee, kan misschien op basis van de pick-up". Die zal er dus ook ooit wel eens komen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
pipo 13:50
afbeelding van pipo

"De Duitse constructuur neemt al jaren lang een elektrische Minibus mee naar alle salons maar blijft uit met een productiemodel."
"Volkswagen kan haar borst alvast nat beginnen maken. "

Ik heb daar een andere mening over. Elk jaar iets laten zien maar uiteindelijk toch nooit in productie brengen om dan wat... nadien te kunnen stoefen dat je "de eerste was". Ja, DAAR moet je over stoefen. Van Musk kan je tenminste wel zeggen dat ie niet alleen laat zien maar ook maakt wat ie laat zien. Niet alleen woorden maar daden. Terwijl Volkswagen veel tamtam voor niets.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws