Valentino Balboni richt exclusief tuningmerk op voor Lamborghini

vb-tuning-lambo-exhaust_01

Een naam om U tegen te zeggen in de Lamborghini-geschiedenis, Valentino Balboni. De man was namelijk 40 (!) jaar lang testrijder voor het Italiaanse merk. Sinds kort heeft hij zijn eigen tuningbedrijf opgericht dat exclusieve stukken bouwt. Het eerste product is een titanium uitlaatlijn voor de Aventador SuperVeloce.

Hij moet zowat de droomcarrière van elke Autofan hebben gehand, want van 1968 tot 2008 was Valentino Balboni testrijder voor Lamborghini. Inderdaad, veertig jaar lang bestond de man zijn dagelijkse beslommering er uit om met sportwagens te scheuren. En hoewel 'ie nog graag wat jaartjes langer bleef, moest hij door de Italiaanse wetgeving in 2008 op pensioen.

Al bleef het kriebelen bij Balboni, waardoor hij nu zelf een merk heeft opgericht. Dat merk heet VB (van Valentino Balboni, weet je wel) en zal exclusieve tuningstukken maken voor gerief van Lamborghini. Het eerste product is een titanium uitlaatlijn van amper 6,3 kilogram voor de Aventador SuperVelocue. 30 exemplaren zal zijn bedrijf er van maken, waarbij aan elk stuk 350 uur wordt gewerkt. Hoewel er niet over een prijs wordt gesproken zal die wel navenant zijn. Wij zijn alvast blij dat Balboni zijn liefde voor Lamborghini niet over is.

 vb-tuning-lambo-exhaust

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Milli 12:35
afbeelding van Milli

//EDIT: een tientje naast. Bedankt! ;-)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws