Geinig: Suzuki Ignis komt naar Europa

suzuki-ignis_01

Tussen alle Bueno's en selders door binnenkort terug geinig gerief te vinden bij Suzuki, want de Japanse constructeur haalt de Ignis naar onze contreien. De wat?

Bekijk je de line-up van Suzuki in Europa anno 2016, dan merk je buiten de ietwat frivole Swift vooral 5 volwassen modellen op. Té saai, zo blijkt, want Suzuki heeft besloten om de Ignis naar ons continent te halen, waardoor het typeplaatje na tien jaar terug bij ons verschijnt. Destijds een compacte hatchback die wat hoger op z'n pootjes stond, het huidige model - dat al sinds 2015 verkocht wordt in Japan - is niets anders.

Waardoor Suzuki op het autosalon van Parijs de Ignis zal voorstellen als een kleine crossover die het moet hebben van zijn uniek lijnenspel met knipogen naar vroeger. Met z'n lengte van 3,7 meter houdt 'ie het midden tussen de Fiat 500 en de Mini. Over de techniek wordt met nog geen woord gerept, al ligt het voor de hand dat de 1.0 (Boosterjet) benzine zijn opwachting maakt onder de kap. Een hybridevariant zou ook op de planning staan.

suzuki-ignis
suzuki-ignis
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Waxweazel 12:56
afbeelding van Waxweazel

Concurrent voor de Dacia Sandero ?
Als het prijskaartje dan wat meevalt uiteraard.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws