Wacht, hoeveel kost de Hyundai Ioniq?!

hyundai-ioniq-hybrid_01

Hyundai aast met de Ioniq op Toyota Prius-klanten en dat zal je geweten hebben. Vanaf vandaag hebben we de prijs van de hybrideversie. Hoe zwaar ze onder de Japanner gaan? Wel, stevig.

Grote vraagtekens bij de lancering van de Ioniq. Want allemaal aardig zo'n specifiek om de bomen te redden ontwikkelde automobiel. Het succes hangt echter voor een groot deel af van de prijs, daar moeten we nu eenmaal eerlijk in zijn. Die prijs hebben we nu en steekt stevig de lans met die andere held in de hybridemarkt: Toyota.

Hyundai vraagt namelijk 26.899 euro voor een Ioniq Hybride. Geen klein geld, dat weten we wel maar volg even. De Zuid-Koreanen gaven namelijk eerder al te kennen geen 'instapversie' aan te bieden. Waardoor je vanaf de basisprijs onder andere een navigatiesysteem, adaptieve cruisecontrol, duo-zone airco, xenonlichten en genoeg airbags mee krijgt om een springkasteelfeestje te houden.

hyundai-ioiniq-rijtest

Leg je 3.000 euro op, dan spring je naar de Executive-uitvoering en komen daar nog 17-duims velgen, lederen interieur, geventileerde voorstoelen en chromen deurgrepen bij. Of je die extra zak geld wilt neerleggen voor verchroomde deugrepen, dat is natuurlijk helemaal aan de klant.

Ioniq versus Prius

De hamvraag natuurlijk. Want hoewel altijd tussen de regels door te lezen, is deze Ioniq uiteraard een Zuid-Koreaanse aanval op de Japanse Toyota Prius. Tijd dus voor een lekker robbertje prijzen vergelijken. Instappen in zo'n Ioniq doe je dus vanaf 26.899 euro, bij Toyota ben je minimaal 30.310 euro kwijt. Het full-option-exemplaar van de Ioniq (29.899 euro) schippert tussen de Business en Lounge-uitvoering van de Prius. Of in de taal van het geld; 31.580 euro en 34.610 euro.

hyundai-ioiniq-rijtest

Kortom, de Ioniq trekt stevig de budgetkaart. Al heeft Toyota nog een joker achter de hand, want het heeft ook nog de Auris Hybride in haar gamma staan. Waardoor je hybride kan rijden vanaf 23.710 euro. Meer nog, je hebt hem ook nog eens als meer praktische stationwagen. Spreekt geen enkel van die carrosserietypes je aan, dan heb je bij Kia nog het technisch identiek broertje van de Ioniq; de Kia Niro.

Kortom; de Zuid-Koreanen schudden de markt van de betaalbare hybrides stevig door elkaar.

In de markt voor een hybride? Lees dan zeker onze rijtesten:
Hyundai Ioniq
Kia Niro
Toyota Prius
Toyota Auris HSD

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Glenn 17:17
afbeelding van Glenn

Als ze in realiteit hun verbruikscijfers kunnen waarmaken dan gaat Hyundai hiermee het Toyota (en de rest) wel eens heel moeilijk kunnen maken.

Wim 19:59
afbeelding van Wim

van zo'n optiepolitiek ben ik wel fan :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws