Lexus IS 1 miljoen keer over de toonbank

lexusis

Hij kreeg begin dit jaar nog een subtiele facelift. Al is dat niet het enige nieuws dat Lexus te vertellen heeft over de IS, want de alternatieve sedan van de Japanners heeft de kaap van 1 miljoen verkocht exemplaren overschreden. Met dank aan een de Europese markt. Hoezo?

Zijn naam heeft tegenwoordig misschien wat een wrange nasmaak - tot op zo'n punt dat Lexus in haar persbericht liever over de Intelligent Sport Sedan spreekt -, de middenklasser heeft de Japanners geen windeieren gelegd sinds zijn lancering. Die vond plaats in 1999 en is na drie generatie verantwoordelijk voor meer dan 1 miljoen exemplaren op onze aardbol.

Al blijven de verkopen relatief, want op maandbasis verkoopt Lexus 6.000 exemplaren. Ter vergelijking; vorig jaar sleet Renault elke maand 25.270 Clio's. Desalniettemin een belangrijke kaap voor de sedan. Zeker omdat je maar liefst 20 procent van de exemplaren op Europese bodem tegen komt. Meteen ook de belangrijkste markt voor de IS. Goed nieuws, want de wagen werd destijds specifiek ontworpen voor onze markt.

Begin dit jaar ging de IS trouwens nog aan de facelift.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws