Té? Tesla vraagt 154.600 euro voor Model S P100D

tesla-models-price2

En dan rekenen ze daar niet de 440 euro in voor de documentatie en aflevering. Dure vogel, of elke eurocent waard, deze sedan die in 2,7 seconden naar de honderd snelt?

Een normale productiewagen moet zo'n drie jaar wachten voor 'ie technische wijzigingen krijgt in de vorm van een facelift. De Tesla Model S is echter even normaal als spaghetti met ketchup eten uit een brooddoos. Want om de haverklap komt het merk naar buiten met een sterkere dan wel goedkopere variant. Waarbij die laatste wat countert dat de prijzen best wel de pan beginnen uit te swingen aan de bovenkant van het gamma.

tesla-models-price

Want de snelste Tesla ooit, de P100D, heeft z'n Belgische prijs opgeplakt gekregen; 154.600 euro. Zo maar eventjes dik 20.000 euro mee dan de voorgaande topper; de P90D. Toegegeven, standaard beschikt de honderd wel over luchtvering en rode remklauwen met wit Tesla-logo (hoezé). Al moet je nog 3.400 euro neerleggen voor Autopilot, 3.900 euro voor het eigenlijk toch wel verplichte Premium pakket en nog enkele briefjes van 500 voor wat uiterlijke opsmuk. O ja, tenslotte vraagt Tesla nog eens 440 euro voor de aflevering.

Groot totaal? 177.140 euro.

Toegegeven, voor dat geld krijg je een elektrische vierdeurs bazenbak met een opgespelde range van 613 kilometer en een sprint naar de honderd van 2,7 seconden. Toch koop je voor dat geld ook gemakkelijk een in de opties gestoken Mercedes-Maybach S 500 4Matic (148.225 euro) of een Audi RS 6 Avant én een S1 voor in het weekend. Jep, laat dat maar even bezinken.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws