Opperbaas: Porsche Macan Turbo Performance Package (2016)

high_macan_turbo_performance_package_2016_porsche_ag

Met de nieuwe Cayman, Boxster en Panamera zou je bijna vergeten dat Porsche een Macan bij de dealer heeft staan. Al weten de jongens uit Stuttgart hoe terug de aandacht op de SUV te fixeren. Met 40 extra pk's, opgewaardeerd remspul en een sportuitlaat. Ons moet je alvast niet meer overtuigen, Porsche.

Bovenaan Macanland staat de Turbo, met een geblazen 3.6-liter V6 die 400 pk verbergt in de relatief kleine schulp van de Macan. Kopers kunnen daar vanaf nu een serieuze pepersaus overheen smeren, in de vorm van het Performance Package. Daarmee wordt het vermogen uit de zescilinder opgeschroefd naar 440 pk en 600 Nm (+40 pk & 50 Nm). Genoeg om de SUV in 4,4 seconden naar de honderd te laten vliegen en door te douwen tot 272 km/u. Een winst van respectievelijk 0,4 seconden en 6 km/u.

Al hielden de ingenieurs zich niet enkel bezig met vermogencijfertjes, want ook op dynamisch vlak moet het de moeite zijn. Zo krijg je vooraan gegroeide en gegroefde remschijven (390mm) met zes zuigers. Het Porsche Active Suspension Management (PASM) zorgt dan weer voor beter bochtenwerk in samenwerking met de 15 milimeter lagere rijhoogte. Voor het luisterplezier is een sportuitlaat standaard.

macan_turbo_performance_package

Een prijs hebben ze bij Porsche België nog niet maar denk best ergens richting de 100.000 euro. Veel geld, al mag je niet vergeten dat je hiermee een 911 carrera zoek rijdt... met drie passagiers.

macan_turbo_performance_package
macan_turbo_performance_package

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws