Zwaar bewapend: Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard

mercedes-maybach-s600-pullman-guard_1

Bovenaan het gamma van Mercedes is er de S-Klasse, nóg meer erboven staat de Mercedes-Maybach versie ervan. En nu krijgt die versie een gepantserde variant.

Veel specificaties maakt Mercedes-Maybach omwille van veiligheidsredenen niet bekend. Maar wel zijn ze er trots op dat de wagen in de VR9-klasse past, eentje die als voorwaarde heeft dat zowel glaswerk als carrosserie een gevecht met een machinegeweer winnen. Ook 15 kg TNT in een parameter van 2 meter rond de auto zou geen onoverkomelijke schade mogen veroorzaken.

Onder de kap een 530 pk sterke 6.0 V12, die je ook onder de gewone Mercedes-Maybach terugvindt. Die heeft nog altijd voldoende vermogen om de 6,5 meter lange en 5,1 ton zware S 600 Pullman Guard voort te stuwen. Heb je zelf niet genoeg kracht om de gepantserde deuren te openen, dan zijn er elektromotoren om je te helpen.

Prijskaartje van dit alles? Gezien een standaard Pullman ongeveer 500.000 euro kost, is het niet te verwonderen dat deze ultieme gepantserde variant 1,4 miljoen euro mag kosten. Meer dan jij en ik ooit op onze rekening zullen hebben staan, waarschijnlijk. Maar voor de bescherming van de groten der aarde, is geen prijs te hoog.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Adriaan 13:40
afbeelding van Adriaan

Ah, ik zie dat de achterzetels isofix hebben, dit wordt hem dus, ideaal om de kindjes af te zetten aan school/creche.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws