Ssangyong LIV-2 Concept blikt vooruit naar Rexton

ssangyong_liv-2_concept_2016_1

Ssangyong blijft haar gamma vernieuwen. Na de Tivoli en de afgeleide XLV is het de beurt aan de Rexton. Al is het nog even wachten, want eerst wil Ssangyong hem laten zien in de vorm van een concept car met de LIV-2 benaming.

Niet de naam van je minnares dus, wel een afkorting voor Limited Interface Vehicle, en een vervolg op de LIV-1 uit 2013.

De LIV-2 meet 4,9 meter lang en is de opvolger van de huidige Rexton. Of die dezelfde benaming zal dragen is nog niet geweten, de naam wordt intussen al sinds 2001 door het huidige model gedragen.

Ssangyong wil twee motorversies gaan aanbieden, een 181 pk en 420 Nm sterke 2.2 diesel en een 225 pk en 350 Nm straffe 2.0 viercilinder turbobenzinemotor. Dat ze dat al meegeven, wil zeggen dat de wagen erg dicht bij het productiestadium staat.

Behalve dat geeft Ssangyong ook heel wat technologie met de LIV-2 mee. Wat dacht je van Emergency Braking, Lane Assist, Traffic Alert System, om te waarschuwen voor voorbijrijdend verkeer als je achterwaarts uit je parking rijdt, en WiFi Mirroring om systemen als Apple Carplay en Android Auto op te laten werken.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Evo X 11:08
afbeelding van Evo X

Dit keer geen 3 modellen in één wagen getekend, ziet 'r knap uit.

Ka Meel 00:07
afbeelding van Ka Meel

Doet me een beetje denken aan de oude Hyundai Santa Fe, die er overigens beter uit zag dan deze Ssang Yong

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws