Factory Five 818 doet het met Tesla-kracht [Video]

factory-five-tesla

De 818, een kitcar waarvoor je componenten van een Subaru WRX moet gebruiken. Te laf voor de eigenaars van dit exemplaar, want ze plaatsten Tesla-kracht onderin, waardoor deze 818 sneller is dan de P100D.

Nee, ook wij kenden tot vandaag Factory Five niet. Het bedrijf heeft een markt gevonden in het bouwen van kitcars. Het merendeel daarvan gelijken op klassiek gerief van Shelby en Ford, al hebben ze ook de modernere 818 op het schap staan. Een sportwagen van 818 kilogram die je moet paren met een Subaru WRX. De jongens van Tapp Auto, een Canadese garage, gingen echter een stapje verder. Want de ingewanden van de WRX werden ingeruild voor de aandrijving van een Tesla Model S P85.

Om het gewicht nog iets of wat binnen de perken te houden werd die elektromotor gekoppeld aan de batterijen van de eerste generatie Chevrolet Volt. Het resultaat? De 400 meter in amper 10,1 seconden. Ter verduidelijking, dat is op niveau van de Bugatti Veyron en sneller dan een Lamborghini Huracán, McLaren 650S en Pagani Huayra. Al stopt het daar niet, want Tapp Auto gelooft er in dat ze met de nodige software-aanpassingen onder de 10 seconden kunnen duiken. Waardoor het wel eens de Ferrari LaFerrari en McLaren P1 voor dood kan achterlaten.

Elektrokracht, we hebben er het laatste nog niet van gezien...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws