Ssangyong Rodius Tourist: Ga kamperen met een Zuid-Koreaan

ssangyong-rodius-tourist_01

De Britse tak van Ssangyong heeft de handen in elkaar geslagen met de al even Britse kampeerspecialist Wellhouse om een kampeerbusje te maken van de Rodius. Misschien wel de goedkoopste manier om de wereld te gaan ontdekken...

De Ssangyong Rodius, het is een geslachtsziekte waar we best mee kunnen leven, deze Rodius Tourist is er ééntje die we gewoonweg willen. Ben je in ons Belgenland namelijk op zoek naar een kampeerbusje (dus geen mobilhome), dan geraak je bijna niet verder dan de Volkswagen California en de Mercedes V-Klasse. Twee voertuigen waar je zoveel duiten voor moet neerleggen dat je enkel boterhammen met choco mee kan nemen op kampeertrip.

Deze omgebouwde Rodius kost geen duiten. Of wat dacht je van 27.000 euro voor een dik 5 meter lange sloep met stoelen vooraan die kunnen omdraaien en neerklappen tot een bed, een dak dat je kan open klappen, twee gasbranders, lavabo, koelkast, toilet(je) en compartimenten voor vers water en afval? Dachten we ook ja. Nadeel van het moment? Ssangyong commercialiseert het model momenteel enkel in het Verenigd Koninkrijk. En hoewel je dan aan import kan denken mag je niet vergeten dat onze noorderburen over zee met het stuur aan de verkeerde kant rijden.

ssangyong-rodius-tourist
ssangyong-rodius-tourist
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws